Een kenteken checker

Op maat gemaakte RDW koppeling om kentekens te controleren.

Over de klant

Dé Autozaak is een autobedrijf in Lelystad. Zij doen de inkoop en verkoop van alle soorten auto’s, daarnaast kun je bij ze terecht voor reparaties aan je auto en APK keuringen.

Over het project

De autozaak maakte gebruik van een intern systeem om auto’s op te zoeken, alleen was één van de koppelingen niet meer beschikbaar te krijgen.
Na een kort onderzoek kwamen wij er al achter dat het probleem lag in de oude kenteken API, deze was namelijk niet meer online en zou ook niet meer ondersteunt zijn.
 

Met wat nader onderzoek en dit eerdere bericht hebben wij de autozaak geadviseerd om te werken met een maatwerk API koppeling die wij dan zouden koppelen met de directe API van de RDW, dit zou namelijk voor de autozaak de meest voordelige optie zijn die ook snel te realiseren viel.

Met een akkoord hierop, zijn we aan de slag gegaan met de opzet en zijn we de juiste datavelden gaan koppelen.

Binnen 1 uur was onze ontwikkelaar al klaar met de koppeling en kon de autozaak weer gebruik maken van zijn interne systeem.

Het resultaat...

De Autozaak kan nu gemakkelijk in hun systeem inzetten welke auto’s voor een apk en/of als reparatie worden neergezet. Zonder extra tijd kwijt te zijn aan het opzoeken van al de zaken die je gemakkelijk automatisch kan laten invullen vanuit een kentekencheck.

En dit allemaal gerealiseerd binnen één uur.

Meer projecten

Ben je benieuwd wat wij nog meer ontwikkeld hebben? Misschien is dan dit iets voor je..

Administratieve automatisering

Een op maat gemaakte Zapier automatisering met koppelingen naar administratieve systemen

jcschilderwerken.nl

Simpele bedrijfswebsite in elementor, SEO & custom crm met factuur/offerte generatie

indonasian.nl

UI Design & op maat gemaakt voedselbezorging web app