Wat is een eerlijke prijs voor het laten maken van een website?

Wat is een eerlijke prijs voor het laten maken van een website?
Je bent ondernemer en wilt een website laten maken. Aan welk bedrag moet je dan denken? Op websites van aanbieders vind je óf geen prijzen, óf hopeloos uiteenlopende prijzen. Wat is nu een eerlijke prijs? In deze blog legt Josua Stapel, Head of Marketing & Sales van MMC IT Solutions, uit hoe je weet of je een eerlijke prijs voor je website betaalt.

Bepaal je wensen en behoeften

Dé prijs voor een website bestaat niet. Het ligt om te beginnen al aan het stadium waarin je zit als ondernemer. Als starter kun en wil je waarschijnlijk geen 10.000 euro uitgeven aan een website, zeker niet als je er nog geen conversie uithaalt. Het is belangrijk om te bepalen waar je tevreden mee bent en wat je wensen en behoeften zijn. Is het een portfolio-website of een website die conversies moet ophalen? Is het een visitekaartje of moet er een hele marketingfunnel achter zitten die ervoor zorgt dat leads binnenkomen via je website? Is de site gebaseerd op een bestaand template of is het helemaal op maat gemaakt?

Laat je niet gek maken

Veel mensen die geen verstand van websites hebben, weten niet wat er allemaal bij het maken van een website komt kijken en denken al snel dat ze te veel betalen. Het wordt ook niet altijd duidelijk als je bij aanbieders op websites kijkt. Meestal staan er geen prijzen vermeld. Sommige aanbieders zetten wel lage prijzen neer, maar uiteindelijk betaal je tien keer zoveel of zit je met een website waar geen aanpassingen mogelijk zijn of alleen tegen een hoge prijs. Dan ben je “vendor locked”, je kunt geen kant meer op. Het gebeurde een van onze klanten. Ze wilde dolgraag overstappen naar ons, maar dat werd haar heel moeilijk gemaakt door de vorige partij. Ze was als het ware ‘gegijzeld’.

Prijzen variëren

Laat ik toch een poging doen wat prijzen te noemen. Een onepager kan bijvoorbeeld al gemaakt worden voor 500 euro. Voor customwerkzaamheden ga je al snel richting 2000 euro. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat je budget is. En mik niet meteen te hoog. Begin eens met een landingspagina waar je potentiële klanten naar toe kunt sturen. Door op social media contentgericht te werken en op de juiste kanalen interessante content te posten, gaan mensen je volgen en dat kan uiteindelijk leiden naar je website. Dat is beter dan meteen je hele website upgraden.

Websites voor starters in de vorm van starterspakketten

Als MMC IT Solutions bieden we een starterspakket aan, waarmee je voor een scherp tarief een professionele website kunt laten maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe websiteprijzen tot stand komen? Dan kun je onze whitepaper downloaden. Hierin leggen we uit waar websiteontwikkelaars hun prijzen op baseren en waarom er zo veel verschillen in zijn.
Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Van ruim 20 naar 8 uur administratie binnen drie dagen

Marco Polderman, oprichter van MMC IT Solutions, helpt graag ondernemers efficiënter te werken, zodat ze zich maximaal kunnen focussen op

Een dag in het leven van software-developer Timo Dokter

Timo Dokter studeerde voor software-engineer bij het ROC van Flevoland. Voor zijn afstudeerstage belandde hij bij MMC IT Solutions. Dat