FMCG Vernieuwing Applicaties

Vernieuwen van de voorraadscanner applicatie naar Android

Over de klant

FMCG Balansbureau heeft veel tijd en energie geïnvesteerd in de ontwikkeling van een inventarisatie- en rapportagemethodiek die nauw aansluit bij uw ondernemerswensen. Zij kunnen je meerdere opties aanbieden om jouw voorraad in kaart te brengen.

Het probleem...

Bij FMCG was de kern dat ze wilden vernieuwen, alleen was hun “oude” scansoftware niet meer te installeren op de nieuwe scanners. Ook was er geen documentatie beschikbaar over hoe de scanner programmatisch werkt.

Werkwijze & proces van het project

Eerst was er een inventarisatie van hoe de “oude” scanner werkt, samen met het beetje documentatie die er aanwezig was. Daarna zijn we gaan controleren op welke OS de nieuwe scanners draaien, dit was handig om te weten in wat voor programmeertaal de nieuwe software zal worden geschreven.
Na de inventarisatie van de eisen en de software limitaties die op de nieuwe scanner zitten, kwamen we met een planning en welke functionaliteiten er in de “oude” scanner applicatie zitten. Aangezien dit een groot project was hebben we in sprints van 2 weken gewerkt om zo stap voor stap de applicatie te maken en te kijken of alles nog zo werkt als de “oude” scanner.
Nadat we een tijdje bezig waren kwam Corona en ging het testen van de applicatie op de werkvloer een stuk lastiger. Hierdoor moesten we veel intern testen zonder dat er “live” getest kon worden. Dit kosten meer tijd dan gepland, maar na veel testen en later een paar “live” tests was alles prima.

De uiteindelijke oplossing

Een “straitport” van de “oude” software in een nieuw jasje, waardoor de software ook op de nieuwe scanners werkt op dezelfde manier als het werkt op de “oude” scanners.

Dit is natuurlijk omdat de werknemers de software gewend zijn om mee te werken dus als je dit op een nieuwere scanner zet dan zou de snelheid verbeteren door de sterkere hardware in de scanners.


Hierbij moet natuurlijk de scanner dit keer wel goed gedocumenteerd zijn.

Wat vond de klant ervan?

“De samenwerking verloopt zeer goed, zij reageren direct op vragen en komen met goede oplossingen.”

– Ben

Meer projecten

Ben je benieuwd wat wij nog meer ontwikkeld hebben? Misschien is dan dit iets voor je..

jcschilderwerken.nl

Simpele bedrijfswebsite in elementor, SEO & custom crm met factuur/offerte generatie

Samenwerking Wunderbar – werkenbijimpegno.nl

AFAS API Koppelen met Elementor in een simpele WordPress plugin

abibia.com

Website gemaakt in Elementor & op maat gemaakte plugin met marketingsoftware koppeling