Zo draagt technologie bij aan de groei van je onderneming

Zo draagt technologie bij aan de groei van je onderneming
Technologie moet je verder helpen. Als het goed is, helpt het je je bedrijfsprocessen te verbeteren, je productiviteit en efficiëntie te verhogen, klanttevredenheid te verbeteren en draagt het bij aan innovatie en groei. Maar soms zit software je ook in de weg en vertraagt het de groei van je organisatie juist. In deze blog vertelt Marco Polderman, eigenaar van MMC IT Solutions en full-stack-ontwikkelaar, hoe je technologie weer voor je laat werken.

Shiny-object-syndroom

Technologie zou moeten bijdragen aan de groei van je bedrijf, maar het kan ook tegen je gaan werken. Als je te veel verschillende applicaties gebruikt, kan het je groei juist vertragen. Sommige ondernemers hebben een beetje last van het shiny-object-syndroom: het zakelijke equivalent van het kleine kind dat altijd een nieuw speeltje wil. Ondernemers zijn gemotiveerd en zijn niet bang om nieuwe projecten te starten en nieuwe ontwikkelingen te initiëren. Maar als je te vaak nieuwe ‘speeltjes’, in de vorm van applicaties, aanschaft en niet goed zorgt dat ze aansluiten op je bedrijfsprocessen, gaat het tegen je werken. Sommige applicaties werken heel intuïtief, maar meestal heb je wel een paar weken tot maanden nodig voor je echt tot in de finesses weet hoe iets werkt. Als de applicaties die je gebruikt dan ook nog eens niet makkelijk op elkaar aansluiten, wordt het al snel een rommeltje.

Alles geïntegreerd

Zo werken wij bij MMC IT Solutions bijvoorbeeld met MoneyBird, een boekhoudpakket dat je heel makkelijk kunt koppelen aan je CRM-pakket en andere tools die je bij je dagelijkse werkzaamheden gebruikt. Zo kun je het ook koppelen aan Zapier, waardoor je jezelf het leven nog eenvoudiger maakt. Verder hebben we onze website – gemaakt in WordPress – gelinkt met de planningstool Calendly en projectmanagementtool ClickUp. Zo zorgen we dat al onze processen vloeiend verlopen.

Bezint eer ge begint

Als je wilt dat technologie bijdraagt aan de groei van je onderneming, denk dan goed na voor je iets nieuws aanschaft. Integreert het met wat je al hebt? Zo niet, kun je natuurlijk een developer inschakelen om de integratie te realiseren – wij weten nog wel een goed bedrijf dat je kan helpen 😉 Maar als je vooraf nadenkt over die integraties, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Laat je dus niet te snel verleiden door al die mooie nieuwe technologisch snufjes die er zijn, maar bezint eer ge begint…

Ook op zoek naar groei of wil je juist meer rust in het ondernemerschap?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan soms zo simpel zijn als met het automatiseren van administratieve taken. Ben je benieuwd of er zaken zijn die je nu gelijk kan automatiseren? Plan een gratis 45 minuten consult met ons in en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.
 
Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Groei zit overal, als je het maar ziet

Al tijdens zijn studie werden startende ondernemers zo blij van wat eigenaar Marco Polderman voor ze deed, dat hij besloot

Terug naar de kern

Als visionaire ondernemer heb je een grote droom die je najaagt. In gedachten heb je de beste versie van je