5 redenen waarom je progressive web apps zou ontwikkelen

progressive web app, pwa, progressive web app ontwikkelen, wat kost een progressive web app?

Sinds 2000 is er een stijgende lijn zichtbaar in het gebruik van web apps, zo komen grote bedrijven zoals Twitter, AliExpress of Spotify uit met web apps voor hun producten, diensten en platformen. Deze web apps werkte goed maar hadden helaas diverse limitaties. Zo werkten de web apps niet goed op mobiele apparaten, waren ze niet snel en was er een internetverbinding nodig om ze te kunnen gebruiken. 

In 2015 kwam Google uit met een artikel uit waarin ze de term Progressive Web App (PWA) voor het eerst noemde. Google schreef hierover “een grote verandering in ons begrip en gereedschap” wat developers in staat brengt “om betere ervaringen te maken voor verschillende apparaten en contexten met één codetaal”.

Progressive web app vs App vs Website

Een PWA is een type web app dat ontwikkeld is met moderne technologie om zo gebruik te maken van de beste functies van zowel een website als app.

Een website is makkelijk te delen, en hoeft niks voor geïnstalleerd te worden.

Een app is makkelijk te gebruiken op een mobiel apparaat, laad snel, maakt beter gebruik van hardware en is niet altijd internetverbinding voor nodig.

Een PWA gebruikt al deze bovenstaande functies in één en is zo een ultieme samenstelling van websites en apps. Ze beschikken over een aantal losse functies die samen een unieke samenstelling vormen.

MVP Betekenis

5 redenen om voor een progressive web app te kiezen

De keuze voor een PWA is voor sommige sneller gemaakt dan de ander. Er zijn een aantal redenen waarom dit een slimme keuze kan zijn.

Reden 1: Bereik een bredere groep gebruikers

Niet elke gebruiker van jouw app is in staat deze te downloaden, met een PWA kan jouw app gedownload worden maar ook via elke browser bezocht worden. Op deze manier zorg je er voor dat je iedereen in jouw doelgroep in staat brengt gebruik te maken van jouw applicatie.

Reden 2: Lagere kosten

Aan het ontwikkelen van een progressive web app zitten lagere kosten aan verbonden dan bij het ontwikkelen van een native app. Bij een native app moet er een aparte versie per besturingssysteem gemaakt worden, bij deze applicatie is dit één versie voor alle besturingssystemen. Dit scheelt jou niet alleen geld, maar ook veel tijd.

Reden 3: Prestaties

Voor klanten is het belangrijk dat een website of app snel en goed werkt. PWA’s zijn web-based, hierdoor maakt het gebruik van caches van browsers. Dit is erg handig want het versnelt het gebruik van een applicatie met een aantal seconde. Een snelle website heeft niet alleen impact op de user experience, maar ook op de SEO en bounce-rate.

Reden 4: Offline gebruik

Een progressive web app kan zowel online als offline gebruikt worden. Het hebben van een offline applicatie kan behulpzaam zijn in het geval dat jouw klanten in een gebied zitten met slechte tot geen verbinding is. De offline versie van deze applicatie zal minder uitgebreid zijn dan de online versie doordat er voor diverse functies een internet verbinding nodig is.

Reden 5: SEO

PWA’s zijn uitstekend te optimaliseren voor goede SEO (Search Engine Optimalization) ranking. De websites kunnen makkelijk worden uitgelezen door zoekmachines, hierdoor zal de PWA goed vindbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines.

progressive web app, pwa, progressive web app ontwikkelen, wat kost een progressive web app?

Waar bestaat de ontwikkeling uit van een progressive web app?

Bij MMC IT Solutions hanteren we één standaard proces voor al onze maatwerk projecten. Dit proces bestaat uit drie stappen: inventariseren, ontwikkelen en live gang.

Tijdens het inventariseren zullen wij een vrijblijvend gratis consult gesprek hebben met jou om al jouw eisen en wensen over jouw PWA concept te bespreken. Aan de hand van dit gesprek zal jij een offerte en projectplan per mail ontvangen, dit doen wij allemaal netjes van te voren zodat jij nooit voor onverwachte kosten komt te staan. In de ontwikkelfase gaan wij aan de slag voor jouw project, wij zullen in korte iteraties stuk voor stuk functionaliteiten toevoegen aan jouw PWA. Na een paar weken hard gewerkt te hebben aan jouw project komt het leukste stuk: het live gaan. In deze laatste fase zullen wij jouw PWA online implementeren zodat jij deze met al jouw klanten kan delen. Na oplevering zijn wij nog drie maanden beschikbaar voor het oplossen van eventuele bugs, dit vinden wij wel zo netjes.

Is er veel onderhoud na de ontwikkeling van een progressive web app?

Het onderhouden van een PWA komt overeen met het onderhoud van een normale app. Het onderhoud bestaat uit het oplossen van bugs, verbeteren van de UI (het ontwerp), versoepelen van de applicatie door middel van nieuwe API’s en het toevoegen van nieuwe functies. Het is erg verschillend per app welk type onderhoud er nodig is, maar in overleg met de developer van de app is het mogelijk in kaart te brengen welk onderhoud er mogelijk nodig gaat zijn in de toekomst.

Hoeveel kost het om een progressive web app te ontwikkelen?

Het ontwikkelen van een PWA is goedkoper dan het ontwikkelen van een standaard app, hier vertelde wij al wat meer over in reden 2 in het stukje “Kiezen voor een PWA”.

Er is geen vaste prijs te noemen voor het ontwikkelen van een PWA. Er zijn veel variabelen die de prijs van een PWA bepalen. Deze variabelen kunnen onder andere de grootte van het project, functies en manuren zijn.

Tijdens een vrijblijvend gratis consult bespreken wij graag alle mogelijkheden met jou, aan de hand van dit gesprek kunnen wij overzichtelijk alle kosten voor jou in kaart brengen.

progressive web app, pwa, progressive web app ontwikkelen, wat kost een progressive web app?

Weet je nog niet zeker of je een Progressive Web App nodig heb? Start met een MVP!

Voor veel (startende) ondernemers is het vaak lastig in te schatten of ze al direct voor de volledige ontwikkeling moeten gaan, hierom hebben wij het gratis e-book “De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken” ontwikkeld.

Hiermee kun je alvast met een goede basis beginnen zonder dat je veel tijd of geld verspilt. Dus download dan nu ons e-book en start met je nieuwe ontwikkeling.

Over MMC IT Solutions

MMC IT Solutions is een softwarebedrijf met de focus op de toekomst van jouw bedrijf. Wij helpen ondernemers, mkb bedrijven en grote bedrijven met het ontwikkelen van digitale applicaties, software op maat en het automatiseren van je werkprocessen. Dit doen wij zodat jij stressloos kan leven als ondernemer. 

Wij leveren diverse diensten gerelateerd aan software en IT zoals: maatwerk software ontwikkeling, website ontwikkeling, bedrijfsautomatisering en meer. Wij helpen jou graag verder met het ontwikkelen van jouw eigen progressive web app.

Wil je graag alvast een paar stappen vooruit geholpen worden en benieuwd wat we verder voor je kunnen betekenen? 

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Van droom naar MVP, zo doe je dat. En een beetje rap.

Als ondernemer jaag je dromen na. Maar met dromen alleen breng je je bedrijf niet verder. Je zult op een

Van slimme student naar slimme ondernemer: het ontstaan van MMC IT Solutions

Een carrière in de IT was niet iets waar Marco Polderman als kind al van droomde. Sterker nog, eigenlijk is

Vul je gegevens in en ontvang het gratis rapport in je inbox