Van slimme student naar slimme ondernemer: het ontstaan van MMC IT Solutions

Van slimme student naar slimme ondernemer: het ontstaan van MMC IT Solutions
Een carrière in de IT was niet iets waar Marco Polderman als kind al van droomde. Sterker nog, eigenlijk is MMC IT Solutions begonnen als 1 aprilgrap. In deze blog vertelt Marco hoe dat zit.

Van procesverbetering naar IT

Na mijn middelbareschooltijd ben ik begonnen met een opleiding binnen de sector economie & management en ben ik gaan werken als salesmedewerker in verschillende retail-winkels. IT was niet echt iets waar ik me mee bezighield, maar het viel me op dat er veel ruimte was voor procesverbeteringen. Als je je daarin gaat verdiepen, kom je al snel bij digitalisering terecht. Als dingen makkelijker verlopen, zouden ondernemers zich veel meer kunnen focussen op de groei van hun onderneming in plaats van op randzaken.

Echt impact maken

Met wat omzwervingen ben ik bij de HBO-opleiding Informatica aan het Windesheim terechtgekomen. Hier ben ik opgeleid als een all-rounder waarbij ik niet alleen applicaties leerde maken, maar ook leerde hoe ik projecten moest managen. Die leerervaring combineerde ik met werkervaring bij diverse bedrijven en lokale overheden. In 2018 nam ik een tussenjaar kwam ik bij T-MC, een procesmanagementbedrijf in Woerden, terecht. Bij hun dochteronderneming iT-MC heb ik ervaren dat een job als full-stack ontwikkelaar me goed lag. Door deel te nemen aan elk deel van het ontwikkelingsproces, kun je écht impact maken.

Begonnen als 1 aprilgrap

Uiteindelijk heb ik tijdens de minor Concept & Creatie ontdekt waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen: het ontwikkelen van nieuwe producten en dat verkopen aan de wereld. Al tijdens mijn studie had ik een paar mooie opdrachten binnengesleept. Ik hielp startende ondernemers hun processen efficiënter in te richten zodat ze hun energie konden stoppen in het doorgroeien naar scale-up. Dat ging me zo goed af, dat ik – min of meer als grap – besloot me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Op 1 april 2019 zag MMC IT Solutions het levenslicht. Op een gegeven moment werd het zo druk, dat ik mijn goede vriend Nevin Lenior heb gevraagd mij te helpen. Op 1 januari 2020 zijn we als vennootschap onder firma verdergegaan.

Ervaren team

Ik ben altijd wel een ondernemend type geweest, maar ik had nooit gedacht dat ik zo het ondernemerschap in zou rollen. Inmiddels zijn we alweer ruim drie jaar onderweg en hebben een mooi team opgebouwd van ervaren vaste medewerkers, freelancers en stagiairs. We helpen we nog steeds startende ondernemers, maar ook scale-ups die hun bedrijf op een duurzame manier willen laten groeien, kunnen bij ons terecht voor maatwerksoftware of slimme procesverbeteringen.

Meer weten?

Benieuwd hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen duurzaam te groeien? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Wat is een eerlijke prijs voor het laten maken van een website?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe lever je waarde met je bedrijf?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.