Van droom naar MVP, zo doe je dat. En een beetje rap.

Van droom naar MVP, zo doe je dat. En een beetje rap.
Als ondernemer jaag je dromen na. Maar met dromen alleen breng je je bedrijf niet verder. Je zult op een gegeven moment enige versie van je product of dienstverlening op de markt moeten brengen, anders gebeurt er niets. In deze blog vertelt Marco Polderman, oprichter van MMC IT Solutions, hoe je van visioen naar Minimal Viable Product komt.

1. Check de statistieken

Als je een nieuw product of een nieuwe dienstverlening op de markt wil zetten, moet je beginnen met marktonderzoek. Bedenk eerst via welke platformen je je doelgroep kunt bereiken en begin eens met wat basisstatistieken. Die kun je vaak wel achterhalen via Google Search, Facebook of andere socialmediakanalen.

2. Completeer je beeld door de inhoud in te gaan

Het nadeel van bovengenoemde platformen is dat je wel ziet hoe vaak een post is gezien of ge(dis)liket, maar dan weet je nog niet echt wat mensen ervan vinden. Om dat uit te vinden, moet je de inhoud in. Je kunt natuurlijk de comments checken op voorgenoemde kanalen, maar je kunt ook reacties bekijken op fora als reddit. Zelf ben ik ook groot fan van AnswerThePublic. De statistieken plus de inhoudelijke commentaren geven een eerlijk beeld van de levensvatbaarheid van jouw idee. Zo ontdek je of het werkelijk wel zo cool en broodnodig is als jij denkt dat het is. Ook is het een mooie manier om je doelgroep te leren kennen.

3. Maak een teaserwebsite

Natuurlijk kun je een stuk maatwerksoftware laten ontwikkelen om je MVP neer te zetten. Maar vaak voldoet een teaserwebsite zodat je kunt valideren of mensen écht geïnteresseerd zijn in jouw aanbod. Zelf gebruiken wij deze methode ook. Voor de training Integraal Leiderschap was de eerste versie van de website slechts een invulformulier, een online pamflet eigenlijk. Zo konden we onze klant helpen goed te onderzoeken of er wel interesse was bij de doelgroep, met een investering die vele malen goedkoper is dan een volledige website.

4. Pak door

Weet je zeker dat je idee een vliegende start kan maken? Dan pas is het tijd om de volgende stap te zetten. Zo kom je met een paar eenvoudige en relatief goedkope stappen van droom naar product of dienst en kun je duurzaam groeien.

Geïnspireerd?

Heb jij een ondernemersdroom waar je liever vandaag dan morgen mee aan de slag wil? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Van ruim 20 naar 8 uur administratie binnen drie dagen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe zet je jouw kracht als visionair optimaal in?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.