We zijn verhuisd!

nieuwe kantoorruimte

Helaas komt aan alle mooie liedjes een eind, en zo ook aan het avontuur op de Schepenen. Het was mid juli en Marco stond op het punt om op vakantie te gaan. Spullen waren al ingepakt en alles was geregeld. Alleen nog even doei zeggen, en dan op weg. Op dat moment kregen we een telefoontje van de beheerder dat het pand de verkoop in gaat en dat we er in een maand uit moeten.

Rip vakantie

Vakantie direct afgezegd en meteen schakelen. Dus wij dezelfde dag nog als een gek op zoek naar een nieuwe kantoorruimte, bezichtigingen plannen en alles inpakken. Dit voelde voor ons echt als een tegenslag. Hoe gaan we ooit iets vinden waar alles in past, wat centraal gelegen is voor een vergelijkbare prijs? niet dus…  Maar het zijn dit soort momenten waar we weer echt het gevoel hadden bezig te zijn met ondernemen.

Kowalski, opties

We zijn direct begonnen met zoeken op Funda en in ons netwerk. Funda ligt het meest voor de hand en binnen een dag hadden we handjevol bezichtigingen gepland in Almere en Lelystad. Maar alles was zo achtelijk duur voor wat je krijgt. Of de locatie was niet goed bereikbaar, of er moest nog veel gebeuren aan het kantoor, of het was gewoon te klein.
Daar kwam nog bij dat wij niet de enige waren die op korte termijn op zoek waren naar een nieuwe kantoorruimte. Dat betekent meer concurrentie op de beschikbare opties. Gelukkig had dit ook zijn voordelen. Het nieuws dat alle bedrijfjes op de Schepenen 7 eruit moesten, verspreidde zich snel. Zo kregen wij al snel contact met een ondernemer uit Lelystad die nog een hoop ruimte over had in zijn pand. We zijn dezelfde dag nog langs gegaan en het was met afstand de beste optie die we hadden gezien. We hebben er nog een weekendje over geslapen, maar de keuze was eigenlijk al gemaakt.

Op naar het nieuwe pand

Dus samen met een aantal andere bedrijfjes uit de Schepenen zijn we verhuisd naar het nieuwe kantoorpand aan de Pekstraat op industrieterrein Oostervaart in Lelystad. Het is wat minder goed bereikbaar dan de Schepenen, maar dat wordt gecompenseerd met de ruimte, de sfeer en de uitstraling die ons nieuwe kantoor nu heeft.

Even spierballen kweken

Dan kwam nog het verhuizen zelf. Gelukkig mochten we direct beginnen met verhuizen van onze spullen. De eerste prioriteit was het inrichten van de werkplekken zodat we in ieder geval op de nieuwe locatie gewerkt kon worden. Uiteindelijk hebben we ons hele hebben en houden in vier dagen verhuisd. Met dank aan onze goeie vrienden die direct voor ons klaar stonden om te helpen met verhuizen, echt top jongens! Je kan een abonnement op de sportschool nemen, of je kan verhuizer worden. Word je nog betaald ook.

Geluk bij een ongeluk

Deze week begon dus onze eerste week op de nieuwe locatie, en het bevalt prima. De sfeer, de uitstraling, de faciliteiten, en mijn persoonlijke favoriet de Quooker. Uiteindelijk was het dus geen tegenslag, maar juist dat extra zetje dat we nodig hadden om weer uit onze comfortzone te komen en op zoek te gaan naar iets anders. Verandering en onzekerheid is vaak eng en ongemakkelijk, maar achteraf zijn we erg blij en tevreden met ons nieuwe kantoor. Dit wil ik ook iedere ondernemer meegeven, wees niet te snel tevreden. Wat je nu hebt is misschien adequaat en comfortabel, maar wie zegt dat je niet veel gelukkiger bent met iets anders? Het liefst denk je hierover na voordat je door omstandigheden gedwongen wordt zoals wij. En dat slaat niet alleen op je kantoor, maar ook op je huidige website en de software die je gebruikt. Wij helpen je graag verder met het formuleren van suggesties voor verbetering.

Zin in een bakkie?

Mocht je toe zijn aan nieuwe suggesties, of benieuwd naar ons nieuwe kantoor, dan ben je van harte welkom voor een kop koffie. Ook als je niet benieuwd bent maar gewoon zin hebt in een lekker bakkie ben je van harte welkom. Via deze link kun je zelf een moment kiezen om langs te komen. Ik hoop tot snel!

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Standaardsoftware of maatwerksoftware? Hier moet je over nadenken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Groei zit overal, als je het maar ziet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.