Het nest breidt uit!

Vakantie is voorbij en dat betekent voor ons een nieuwe lichting stagiaires. We mogen opnieuw een groep studenten begeleiden in hun leertraject. We hebben deze periode een diverse groep studenten met software developers, media vormgevers en marketeers. Bij de selectie van stagiaires kijken we ten eerste wat voor personen het zijn, of ze een beetje gemotiveerd zijn, wat ze willen leren en of ze in het team passen. Daarnaast kijken we of we voldoende ruimte en werkzaamheden hebben voor een goede stage. We vinden het namelijk belangrijk dat studenten aan projecten van enig niveau kunnen werken. Daar leren ze het meeste van. En dat is ook wel nodig want over het algemeen zijn stagiaires niet heel erg te spreken over hun opleiding. 

Stage > Studie

Zeker in de studie software development horen we keer op keer dezelfde verhalen. Er wordt weinig tot geen les gegeven. Studenten krijgen een project en de docenten zijn om te helpen wanneer je er niet uitkomt. Helaas horen we toch vaak verhalen dat docenten weinig beschikbaar zijn of dat ze studenten niet goed kunnen helpen. Er wordt dan ook vaak van studenten verwacht dat ze zelf een oplossing voor hun problemen zoeken en dat ze zelf lesmateriaal en uitleg van het internet moeten halen. Dat is op zich geen verkeerde gedachte. Zelf doen we niet anders. Het internet staat vol met tutorials en de meeste problemen hebben andere mensen al een keer eerder ervaren, dus daar valt genoeg over te vinden. Maar waarom volg je dan nog een studie? We hebben meerdere stagiaires gehad die alles wat ze weten bij ons hebben geleerd. Met andere woorden, een half jaar stage bij ons is waardevoller dan 3 jaar mbo. En daar betaal je dan collegegeld voor. Onvoorstelbaar… Gelukkig leren ze bij ons daadwerkelijk hoe het vak werkt.

Dus hoe ziet een stage traject bij MMC eruit?

Als eerst kijken we wat een student kan. In de eerste weken zorgen we dan dat een stagiaire over de basis beschikt en daarna mogen ze direct aan de slag met een echt project. Ze werken dan aan een van onze interne projecten of ze gaan aan de slag voor een klant. Ondertussen zijn we altijd beschikbaar om de stagiaires te helpen wanneer ze er niet uitkomen.

Plezier en ontspanning

Naast werken is er bij ons natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. We vieren gezamenlijk pauze waarin we bijkletsen en vaak spelen we nog een potje darten of tafelvoetballen. Even lekker stoom afblazen en daarna weer lekker aan de slag. Ook hebben we elke maand een maandborrel. Daar nodigen we ook oud stagiaires uit, dus gegarandeerd een leuke avond. Afgelopen maandborrel hebben we voor iedereen hamburgers gebakken en zijn we daarna nog even borrelen in de kroeg.

Het nieuwe project

De nieuwe stagiaires zijn nu bezig met het automatiseren van het proces voor nieuwe werknemers en stagiaires. We werken met een hoop systemen zoals Google Drive, Gitlab, e-mail, moneybird, waar al onze medewerkers toegang tot moeten hebben. Een account maken, mensen toevoegen, rechten geven, al dat soort dingen waar we nu nog een hele dagtaak aan hebben, gaan binnenkort helemaal automatisch. Dit gaat ons in de toekomst een hoop tijd besparen. En dat is waar het bij ons allemaal om draait. Software die je leven makkelijker maakt. Benieuwd hoe we met software ook jouw leven makkelijker kunnen maken? We denken graag met je mee in de mogelijkheden. Neem gerust een keer contact op.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Hoe richt ik mijn marketingboodschap in?

Dit is de derde blog in de nieuwe serie marketing basics. Wij helpen steeds meer klanten met marketing gerelateerde vraagstukken.

Van slimme student naar slimme ondernemer: het ontstaan van MMC IT Solutions

Een carrière in de IT was niet iets waar Marco Polderman als kind al van droomde. Sterker nog, eigenlijk is