Dieper in op het team: Marco Polderman

MMC IT Solutions is in 2019 opgericht in de loop der jaren zijn er mensen bij en af gekomen en voor degene die het interessant vindt om wat meer over ons team te weten te komen hebben we nieuw segment: “Dieper in op het team” waarbij we meer de persoonlijke ervaringen en verhalen delen voor andere ondernemers en software ontwikkelaars. Met vandaag de origine van een van co-founders: Marco Polderman. 

Zijn achtergrond

Marco Polderman was er pas laat achter gekomen dat hij aan de slag wilde in de IT sector. Hij startte met een opleiding binnen de sector economie & management en heeft gewerkt als salesmedewerker in verschillende retail winkels.

Hierbij heeft hij veel kunnen zien van wat goed of slecht werkte binnen het proces van werken in teamverband en van werken binnen een organisatie. Bij het werken binnen onderneming horen veel verantwoordelijkheden, hier heeft hij veel over geleerd van diverse store managers die hem veel over het vak geleerd hebben.

Tijdens deze periode was Marco veel aan het nadenken over proces verbeteringen en mogelijke automatiseringen zodat er binnen organisaties alleen maar gefocust zou kunnen worden op de cruciale zaken.

MVP Betekenis

Zijn start in de IT

Tijdens het werken was hij op zoek naar een vervolgopleiding op HBO niveau. Eerst deed hij dit in de economische sector maar vrijwel niks gaf hem de indruk dat hij hier geen goede groei in zou gaan meemaken, omdat voor zijn gevoel de uitdaging miste.

Hij bezocht vele open dagen en ging uiteindelijk ook mee met een vriend van hem die geïnteresseerd was in een IT opleiding. Hier ontstond een nieuwe interesse om van alles te kunnen oplossen met simpele code.

Helaas was hij te laat voor inschrijven bij de opleiding en heeft hij gekozen voor een tussenjaar. In dit tussenjaar heeft hij de basisvaardigheden geleerd van Java door modificaties te maken voor simpele games.

De eerste studies

Met de interesse in games dacht Marco eraan om de opleiding Game Development te doen aan Hogeschool van Amsterdam. Hier heeft in het eerste jaar twee projecten gedraaid, programmeertalen zoals Java, JavaScript, PHP en C# geleerd en het leren werken aan gebruikers interactie. Helaas was de opleiding niet al te hoog aangeschreven en was de mogelijkheid om verder te gaan op een hoger aangeschreven school mislukt. Wel wilde hij verder in de IT, maar hij het ook rendabel maken voor zichzelf om loon aan te verdienen.

Dus hij ging terug naar wat voor hem de eerste trigger gaf om überhaupt de it in te gaan: Windesheim Flevoland, hier werd hij opgeleid als een all-rounder waarbij hij projecten leerde managen, applicaties leerde maken en dat samen met echte werkervaring bij diverse bedrijven en gemeente.

Werkprojecten en de eerste interesse als freelancer

Tijdens deze opleiding heeft hij naast werkprojecten als stage ook nog samengewerkt met de bedrijven waarbij hij “stage” liep. Waaronder WPinaday waarbij naast zijn stageproject ook verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van een nieuw intern systeem voor de salesmedewerkers plus het ontwikkelen van op maat gemaakte plugins voor klanten. Ook heeft hij stage gelopen bij het waterschap zuiderzeeland in Lelystad. Waar hij samen met een team een oud intern product heeft vernieuwd wat te maken had met de nieuws distributie vanuit het waterschap naar zijn leden.

Nadat hij dit project had afgerond was Marco een tussenjaar gaan houden en gaan werken voor T-MC een procesmanagement bedrijf uit Woerden die een dochteronderneming had iT-MC. Hier heeft hij een passie opgedaan om full-stack developer te worden. Met de begeleiding van twee seniors Jaap en René heeft hij in een jaar tijd zichzelf hiernaar kunnen omtoveren. Tijdens het werk van iT-MC heeft Marco ook gewerkt aan zijn afstuderen door een losse package te maken voor Django (een python framework) die zou moeten helpen met het importeren van ingewikkelde datastructuren door middel van een csv en een dynamische template.

Eerste echte stappen naar ondernemen

Doordat Marco hier voor had gekozen moest hij voor het totale afstuderen ook nog een minor inhalen. Dit is waar het ondernemen meer naar voren is gekomen. Hij had wel al bij vele bedrijven gezien hoe zij dit deden en was zeker geïnteresseerd, maar tijdens de minor Concept & Creatie kwam Marco er echt achter waar zijn interesse in lag: het ontwikkelen van (nieuwe) producten en dat verkopen aan de wereld. Tijdens deze minor leerde hij nieuwe aspecten rondom marketing, sales en ontwikkeling van een product kennen. Hier heeft hij een “Slimme” spaarpot ontwikkeld die kinderen beter zouden moeten helpen omgaan met de waarde van geld. Tijdens deze periode in zijn leven is ook het idee van de oprichting van MMC IT Solutions ontstaan en is hij gestart met het ontwikkelen van deze onderneming.

Momenteel is Marco actief binnen MMC IT Solutions met Nevin Lenior aan zijn zijde, samen met een team van stagiaires werken zij dagelijks aan het realiseren van projecten binnen de IT-sector.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Zo draagt technologie bij aan de groei van je onderneming

Technologie moet je verder helpen. Als het goed is, helpt het je je bedrijfsprocessen te verbeteren, je productiviteit en efficiëntie

Waarom een goed ontwerp zo belangrijk is

Wanneer je een website laat maken, zal design een groot deel van de kosten zijn. Zo hebben we websites gemaakt