Minder werk met meer mensen? Zo zit dat

Minder werk met meer mensen? Zo zit dat
Als je meer mensen aanneemt, wil dat niet per definitie zeggen dat je ook meer werk verzet. Marco Polderman weet wel hoe dat zit. In deze blog deelt hij zijn visie.

Nieuwe mensen moet je inwerken

Als je nieuwe mensen aanneemt, duurt het even voor ze ‘up to speed’ zijn. Ze hebben tijd nodig voor ze zich jouw processen helemaal eigen hebben gemaakt. Binnen de IT hebben mensen zo’n drie tot zes maanden nodig om eerst de codebase te leren kennen en om de bedrijfsprocessen in hun brein te laten landen. Dat betekent dat de productiviteit eerst achteruit zal gaan, en na de inwerkperiode ga je pas tijd winnen.

Meer mensen kunnen elkaar ook in de weg lopen

Als je een groter team hebt, kunnen mensen elkaar ook in de weg gaan lopen. Zo zit op vijf minuten loopafstand van ons kantoor een Subway waar ze heerlijke broodjes verkopen. Daar staan drie mensen achter de counter, dat is het optimale aantal voor de ruimte die daar beschikbaar is. Met vier mensen produceren ze simpelweg minder broodjes. Zo werkt het ook met bedrijfsprocessen. Wij hebben projectteams van maximaal zes personen. Als het team groter is, worden we inefficiënter. Met een klein team kan je snel schakelen en is het eenvoudig om op een gedachtelijn te komen en te blijven.

Hoe los je dat op?

Wij houden bewust onze teams klein, zo zijn we het meest wendbaar en productief. Als we al nieuwe medewerkers aan willen nemen, kijken we in eerste instantie naar interne bronnen. Is er iemand die door kan groeien of zijn er misschien stagiaires die we als vaste kracht aan kunnen nemen. Zo krijgen we mensen die onze processen al kennen, dat scheelt inwerktijd en daardoor zijn ze sneller productief. Natuurlijk kijken wij ook – hoe kan het ook anders als IT-club – naar automatisering. Misschien kun je een (deel-)proces wel automatiseren, waardoor je helemaal geen mensen extra hoeft aan te nemen.

Geïnspireerd?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan met maatwerksoftwareontwikkeling zijn of puur om procesverbetering gaan als je maar eerst bepaalt wat de juiste kernpunten zijn. Vanuit daar kun je verder ontwikkelen. Heb jij een ondernemersdroom waar je niets op in wil leveren? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact  met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Stagiair Commercieel medewerker

Over deze stage Ben jij een commercieel talent en wil je jezelf graag verder ontwikkelen in een dynamische omgeving? Dan

Zeven zaken om in het oog te houden bij het ontwikkelen van een MVP

Een MVP – een minimum viable product – is een mooi startpunt om je nieuwe bedrijf neer te zetten of