Hoe zet je jouw kracht als visionair optimaal in?

Marco Polderman is full-stack-ontwikkelaar en richtte in 2019 MMC IT Solutions op. Van student naar ondernemer met een visie, het is nogal een stap. In deze blog deelt hij hoe hij zijn kracht optimaal inzet. Voor zichzelf, zijn eigen onderneming en voor zijn klanten.

Begin bij het eind

Stephen Covey schreef bracht in 1989 zijn immens populaire boek De 7 eigenschappen van effectief leiderschap uit. Daarin leert ons hoe we – met zeven gewoonten – de kwaliteit ons werkende én ons privéleven kunnen verbeteren. De tweede gewoonte die hij beschrijft is: ‘Begin met het eind in gedachten’. Ik kan me daar helemaal in vinden. Waar wil je naartoe en wat wordt je dagelijkse routine om daar te komen. Dat vraagt om een bepaalde mindset. Je moet procesmatig kunnen denken. Als full-stack-ontwikkelaar is procesmatig denken ‘my middle name’, maar niet iedereen kan dat van nature. Ben je daar zelf – nog – niet heel goed in, vraag dan of iemand je daarin kan begeleiden.

Je hoeft het niet alleen te doen

Je kunt natuurlijk de grootste visionair van de wereld zijn, je kunt het niet alleen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Wat je ook van hem vindt, Elon Musk is een behoorlijk visionair man. Toch bracht hij echt niet in z’n uppie de Falcon Heavy in een baan om de aarde. Daarvoor moest hij samenwerken met NASA. Nu is het waarschijnlijk niet jouw plan om een raket in een baan om de aarde te brengen, maar het gaat hier even om het idee dat je als ondernemer mensen om je heen kunt verzamelen. Zo kan ikzelf best een indrukwekkend stukje technologie neerzetten, maar voor mijn marketing heb ik sinds kort Josua Stapel in mijn team.

Persoonlijk geluk

Wat voor mijzelf heel belangrijk is, is persoonlijk geluk. Mijn hart gaat sneller kloppen van het maken van maatwerksoftware en websiteontwikkeling voor start-ups en scale-ups. Ondernemers het leven makkelijker maken zodat zij zich kunnen focussen op de groei van hun bedrijf, dat is waarom ik ben gaan ondernemen. Als ik dat doe – en als ik daarnaast kan zorgen dat mijn team een goed inkomen heeft – dan ben ik blij. Om te zorgen dat ik dat blijf, plan ik elk kwartaal een reviewmoment met mezelf in. Wat zijn mijn kerntaken, waar moet ik op focussen, wat kunnen we automatiseren en wat kan ik uit handen geven? Zo blijf ik zelf gelukkig, zorg ik dat mijn team tevreden zijn en kunnen we samen onze klanten een optimale klantreis bezorgen. Wat wil je nog meer?

Ook op zoek naar groei of wil je juist meer rust in het ondernemerschap?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan soms zo simpel zijn als met het automatiseren van administratieve taken. Ben je benieuwd of er zaken zijn die je nu gelijk kan automatiseren? Plan een gratis 45 minuten consult met ons in en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.
 
Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Ga nooit voor minder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dieper in op het team: Nevin Lenior

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.