Help! Ik heb een website, maar geen bezoekers. Wat nu?

Help! Ik heb een website, maar geen bezoekers. Wat nu?
Het hebben van een website is één ding. Het opzetten van een serieuze online aanwezigheid van je bedrijf is een tweede. Met alleen een website kom je er niet. Mensen moeten ook weten dat de website bestaat en er daadwerkelijk naartoe komen. In deze blog legt Marco Polderman, eigenaar van MMC IT Solutions en full-stack-ontwikkelaar, uit wat je kunt doen als je wel een website hebt, maar geen – of onvoldoende – bezoekers.

1. Investeer – tijd of geld – in SEO

Search Engine Optimization (SEO) is een methode om ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw website vinden en deze hoger plaatsen in de zoekresultaten. Een goede SEO-strategie omvat het gebruik van zoekwoorden, het creëren van kwalitatieve content, linkbuilding en optimalisatie van de technische aspecten van de website. Het is belangrijk om de SEO-strategie aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw website en bedrijf. Je kunt dit zelf doen, of investeren in de diensten van een professionele SEO-specialist.

2. Investeer in advertenties

Betaalde advertenties, zoals Google Ads en sociale media-advertenties, kunnen een zeer effectieve manier zijn om je website onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Het is belangrijk om je budget en doelen te bepalen voordat je begint met adverteren. Een professionele advertentiecampagne kan behoorlijk kostbaar zijn, dus het is belangrijk om zorgvuldig te plannen en te overwegen wat je wilt bereiken.

3. Zorg voor kwalitatief goede content

Eigenlijk moet dit punt op nummer 1 staan. Want voor je heel veel geld uit gaat geven aan een SEO-specialist, is het goed te weten dat je met sterke content een heel eind komt. Content is namelijk verreweg de belangrijkste factor voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je website relevante, interessante en waardevolle content biedt aan je publiek. Steek dus tijd in het schrijven van blogs, het maken van video’s of het creëren van andere content. Zo wordt je website niet alleen beter gevonden, maar blijven bezoekers ook langer hangen en komen ze vaker terug. En je bespaart ook nog eens een heleboel geld.

4. Social following opbouwen

Social media is een geweldige manier om je doelgroep te bereiken en je website te promoten. Het hebben van een sterke aanwezigheid op socialmedia-platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en YouTube kan enorm helpen bij het opbouwen van een loyale groep volgers. Het is belangrijk om regelmatig te posten en te communiceren met je volgers om ze betrokken te houden.

5. Onderzoek alternatieve platformen

Naast de bekende sociale media-platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter, zijn er veel andere platforms waarop je jouw website kunt promoten en bezoekers kunt aantrekken. Denk aan Reddit, Quora, LinkedIn-groepen en mkb-fora. Het is belangrijk om te onderzoeken welke platforms het beste passen bij jouw doelgroep en branche. Door actief deel te nemen aan deze platforms, kun je niet alleen meer bezoekers naar jouw website krijgen, maar ook een sterker netwerk opbouwen en je merk versterken.

6. Monitor en optimaliseer

Tot slot is het belangrijk om regelmatig te controleren hoe je website presteert en waar je bezoekers vandaan komen. Dit kan helpen om te bepalen welke strategieën werken en waar je nog aan moet werken. Google Analytics is een gratis tool die je hierbij kan helpen, maar duik zeker ook eens in de mogelijkheden van Microsoft Clarity!

Geïnspireerd?

Heb jij een ondernemersdroom waar je liever vandaag dan morgen mee aan de slag wil, en ben je nieuwsgierig hoe je je website kunt optimaliseren? Wij helpen je graag met een AVG-proof heatmap-consult! Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.
Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.