Ga nooit voor minder

Ga nooit voor minder

We schreven er al eerder over: ondernemersdromen. In de wereld van vandaag de dag helpt technologie je dromen waar te maken en daarbij wil je niet in moeten leveren op je idee. In deze blog vertelt Marco Polderman, oprichter van MMC IT Solutions, waarom klein beginnen daarbij helpt.

Geen nutteloze toeters en bellen

In een eerdere blog schreef ik al hoe belangrijk het is dat je als visionaire ondernemer bij het najagen van je dromen teruggaat naar de kern. Nu denk je misschien: lekker dan, Polderman, ik wil helemaal niet inleveren op mijn idee. Mijn big hairy audacious goal is niet voor niets big en hairy! Maar juist door je ideeën eerst kleiner te maken, weet je zeker dat er uiteindelijk precies uitkomt wat jij voor ogen had en niets minder. Je wil immers niet een product of dienst vol nutteloze toeters en bellen, maar met precies die punten die jou onderscheiden van de massa. Als je begint met de kern – jouw onderscheidend vermogen –, kun je van daaruit de boel gaan uitbreiden. Zo weet je zeker dat je niet ineens wakker wordt in de verkeerde droom.

Terug naar de kern

Als je een cursusplatform voor ogen hebt, wil je cursussen verkopen. Dat is je kern en daar ga je alles omheen bouwen. Toen ik begon met het ontwikkelen van mijn darters’ platform tijdens een van de lockdowns, had ik natuurlijk alle kanten op kunnen schieten met mijn platform. Maar mijn doelgroep had de meeste behoefte aan een score-app waarin ze hun statistieken kunnen bijhouden. Dat is de kernfeature waar ik de rest omheen gebouwd heb. Op dit moment zijn we met een shopapplicatie bezig waar winkeleigenaars en klanten elkaar ontmoeten. Daar kun je natuurlijk ook van alles bij bedenken, maar waar gaat het nu precies om? Winkeleigenaars willen orders kunnen zien en producten kunnen toevoegen. De klant wil door het virtuele aanbod kunnen struinen en hun aankopen kunnen afrekenen. Daar ligt de focus.

Geïnspireerd?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan met maatwerksoftwareontwikkeling zijn of puur om procesverbetering gaan als je maar eerst bepaalt wat de juiste kernpunten zijn. Vanuit daar kun je verder ontwikkelen om bij je big hairy audacious goal uit te komen. Heb jij een ondernemersdroom waar je niets op in wil leveren? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

3 manieren hoe je als starter goedkoop kan ondernemen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

‘MMC IT Solutions wilde wél met ons de uitdaging aangaan’

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.