Een dag in het leven van software-developer Timo Dokter

Timo Dokter studeerde voor software-engineer bij het ROC van Flevoland. Voor zijn afstudeerstage belandde hij bij MMC IT Solutions. Dat beviel zo goed dat Timo sinds begin juli als volwaardig softwareontwikkelaar aan de slag is in het team. In deze blog vertelt Timo hoe hij bijdraagt aan het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen van onze klanten.

Van stagiair naar vaste medewerker

Mijn wens is om ooit games te ontwikkelen, maar om mijn carrièrekansen te vergroten, heb ik na mijn middelbare school gekozen voor een bredere IT-opleiding. Van september 2020 tot juni 2022 heb ik gestudeerd voor software-engineer bij het ROC van Flevoland. In februari van dit jaar moest ik beginnen aan mijn afstudeerstage. MMC IT Solutions leek me een mooi bedrijf om stage te lopen omdat ik daar niet alleen met de front-end van oplossingen bezig zou zijn, maar ook met de back-end. De stageperiode beviel me heel goed. Er was een vaste plek voor me binnen het team, dus sinds begin juli ben ik in vaste dienst bij MMC IT Solutions.

Logisch nadenken

Als ik ‘s ochtends binnenkom, zet ik mijn laptop neer en start ik mijn teksteditor en ClickUp, de projectmanagementtool waar we bij MMC mee werken. Daarin houden we onze taken bij, kan iedereen zien wie waarmee bezig is, hoeveel tijd er ingepland is voor een bepaald project en hoeveel tijd er al aan besteed is. Ik check even wat mijn werkzaamheden voor de dag zijn en ga aan de slag. Als ik tegen dingen aanloop, vraag ik een collega me even te helpen. Wat ik vooral heel leuk vind aan dit werk, is de logica. Door heel logisch na te denken, werk je naar het gewenste resultaat toe.

Doorgroeien

Marco, Nevin en de supportmedewerkers zijn de aanspreekpunten richting onze klanten. Zij hebben overzicht over het grote geheel en maken taken voor de developers aan in ClickUp. Ik hou me echt bezig met de techniek erachter. Ik heb nog wel een wens om door te groeien. Dat hoop ik te bereiken door hier ervaring op te doen, en dat te combineren met een vervolgopleiding. Maar voorlopig heb ik nog genoeg te leren. Wat ik vooral heel leuk vind hier is dat we allemaal heel hard en serieus aan het werk zijn, maar dat er ook altijd tijd is voor een gezellig praatje tussendoor.

Geïnspireerd?

Heb jij een ondernemersdroom waar je liever vandaag dan morgen mee aan de slag wil? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.
Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Hoe een MVP directe waarde toevoegt aan jouw idee

In de afgelopen twee decennia is de populariteit van MVP’s extreem gegroeid. Startups gebruiken het als tool om de levensvatbaarheid

Stilstand is achteruitgang: Zo krijg je de vaart er weer in

We schreven het al vaker: technologie moet bijdragen aan de groei van je organisatie. Maar soms stagneert de groei van