De 4 misverstanden over maatwerksoftware

De 4 misverstanden over maatwerksoftware
Maatwerk is duur en complex, het ontwikkelen ervan kost veel tijd en de support op maatwerk is niet goed. Dit zijn zo maar drie van de vele misverstanden die de ronde doen over maatwerkoplossingen. In deze blog vertelt Marco Polderman, oprichter van MMC IT Solutions, waarom dit misverstanden zijn en hoe de vork werkelijk in de steel zit.

1. Maatwerk is duur

Het allereerste misverstand over maatwerksoftware is dat het duur zou zijn. Duur om te ontwikkelen en duur om te onderhouden. Met alle recente technieken van vandaag de dag gaat het ontwikkelen van maatwerkoplossingen een stuk sneller dan met de traditionele manier van ontwikkelen. En het onderhoud van maatwerksoftware hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Je krijgt pas een update als jij daar om vraagt, niet omdat je leverancier dat zo leuk vindt. Uitzonderingen daarop zijn natuurlijk veiligheidsissues, daarin verschilt maatwerksoftware niet van standaardsoftware.

2. Support op maatwerk is niet goed

Een regelrechte fabel. Heb je weleens het supportteam van een willekeurige softwarereus gebeld? Als je al een mens van vlees en bloed aan de lijn kunt krijgen, dan moet je maar afwachten op welke termijn dat gebeurt. Wij hebben hier een supportteam zitten die jou persoonlijk kennen en die precies weten wat jouw uitdagingen zijn en wat jij nodig hebt.

3. Maatwerk is complex

Ik schreef het al in mijn vorige blog. Om pakketten als Salesforce en Hubspot helemaal in te richten naar jouw wensen, dat is pas complex. Maatwerk biedt alleen die functionaliteiten die jij nodig hebt, die jou helpen je te onderscheiden van de concurrentie. Niets meer en niets minder. Het doel is juist dat jij als ondernemer tijd overhoudt voor de echt belangrijke taken binnen je onderneming. Maatwerk mag nooit een bottleneck zijn, het is een hulpmiddel.

4. Het implementeren van maatwerk kost veel tijd

Door het ontwikkelen in kleine periodes en de focus te leggen op een MVP
kunnen we vandaag de dag veel sneller ontwikkelen. Dat betekent dat je al binnen zes tot dertien weken de eerste versie van je oplossing in handen kunt hebben. Als je overstapt van de ene oplossing naar een andere, dan kan maatwerk zelfs zo geschreven worden dat alle data eenvoudig kan worden overgezet. Kom daar maar eens op bij een standaardoplossing.

Geïnspireerd?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan met maatwerksoftwareontwikkeling zijn, maar het kan ook puur om procesverbetering gaan. Als je maar eerst bepaalt wat de juiste kernpunten zijn. Vanuit daar kun je verder ontwikkelen om bij je big hairy audacious goal uit te komen. Heb jij een ondernemersdroom waar je niets op in wil leveren? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Het nest breidt uit!

Vakantie is voorbij en dat betekent voor ons een nieuwe lichting stagiaires. We mogen opnieuw een groep studenten begeleiden in

‘Marco rust niet voor hij een oplossing gevonden heeft’

Stichting Bariatrie Groep Nederland is een patiëntenvereniging voor mensen die een maagverkleining hebben gehad. Marie Josée Koks, oprichter van de