3 redenen waarom maatwerksoftware hartstikke duurzaam is

3 redenen waarom maatwerksoftware hartstikke duurzaam is
We schreven al eerder over de misverstanden die er bestaan rondom maatwerksoftware. Een daarvan is dat maatwerk duur is. Aan maatwerk hangt misschien een iets duurder prijskaartje dan aan de gemiddelde softwarelicentie, maar maatwerk is in veel gevallen wel veel duurzamer. In deze blog geeft Marco Polderman, oprichter van MMC IT Solutions, je drie redenen waarom maatwerksoftware heel duurzaam is.

1. Maatwerksoftware past precies bij jouw wensen

In sommige gevallen hangt aan maatwerksoftware inderdaad een hoger prijskaartje dan aan een softwarelicentie. Neem de licenties van Microsoft 365, die variëren van 5 tot 18 euro per gebruiker per maand voor bedrijven. Voor dat bedrag kan je uiteraard geen tweede Microsoft 365-platform laten bouwen, dat is logisch. Maar als je kijkt naar bedrijfsspecifieke applicaties, is het al een heel ander verhaal. Als je kiest voor standaardapplicaties, bijvoorbeeld voor je boekhouding of CRM-systeem, heb je misschien een enorme berg functionaliteiten die je niet nodig hebt en tegelijkertijd mis je een aantal voor jou cruciale functionaliteiten. Dan ben je al snel verplicht om meerdere licenties te kopen en die aan elkaar zien te knopen. Als je kiest voor maatwerk heb je exact die functionaliteiten die jij wil. Niet meer en niet minder.

2. Klein beginnen, groots denken

Elke ondernemer is toekomstgericht. Als je software aanschaft, wil je dat die past bij de situatie van vandaag, maar ook bij het bedrijf dat je morgen wil zijn. Dat kan lastig zijn met standaardsoftware. Of je schaft een pakket aan wat je over een paar jaar bent ontgroeid, of je sjouwt jaren enorme ballast aan functionaliteiten met je mee die je helemaal – nog – niet nodig hebt. Met maatwerksoftware kun je klein beginnen, met een beperkt budget, en langzaam doorgroeien naar die ondernemersdroom die je voor ogen hebt. Zorg wel dat je samenwerkt met een softwareontwikkelaar die begrijpt wat jouw toekomstplannen zijn en daar heel flexibel op in kan spelen.

3. Maak gebruik van wat er al is

Software ontwikkelen wordt steeds makkelijker, ook op maatwerkvlak. Veel ideeën zijn al eens bedacht, veel raamwerken zijn al ontwikkeld en low-code-oplossingen maken ontwikkelen sowieso veel sneller. Bovendien zijn er heel veel opensource-communities waarin ontwikkelaars samenwerken. Zo worden de kosten gedrukt, verloopt het ontwikkelproces veel sneller en kun je een applicatie eenvoudiger onderhouden.

Geïnspireerd?

Wij helpen ondernemers hun droom na te jagen. Dat kan met maatwerksoftwareontwikkeling zijn of puur om procesverbetering gaan als je maar eerst bepaalt wat de juiste kernpunten zijn. Vanuit daar kun je verder ontwikkelen om bij je big hairy audacious goal uit te komen. Heb jij een ondernemersdroom waar je niets op in wil leveren? Download dan nu ons e-book ‘De 7 vitale aspecten om jouw idee tot een succesvol product te maken’. Wil je eens verder praten hoe MMC IT Solutions jouw organisatie kan helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via contact@mmc-itsolutions.nl of bel naar 0320 320 050.

Wil je op de hoogte blijven van dit soort berichten?

Schrijf je dan nu in voor onze maillinglist en ontvang de laatste tips & nieuws voor starters en groeiend MKB.

Deel dit bericht met anderen.

Twitter
LinkedIn
Facebook
WhatsApp
Reddit
Pinterest

Bekijk andere berichten zoals deze.

Soms komt het wel is voor dat je nog meer nuttige informatie kan tegen komen dus tja… klik er dan nog maar één he.

Van droom naar MVP, zo doe je dat. En een beetje rap.

Als ondernemer jaag je dromen na. Maar met dromen alleen breng je je bedrijf niet verder. Je zult op een

Stagiair Marketing & Communicatie

Over deze stage Wil je graag meedenken aan een ideale marketingstrategie voor startende bedrijven of wil je gewoon sowieso je