fbpx

8 Simpele Stappen Om Je Timemanagement Te Verbeteren​

Marco Polderman

Marco Polderman

Co Founder

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Ben jij iemand die niet goed is in het indelen van tijd? Als je thuis of op werk problemen hebt is er een goede kans dat deze problemen veroorzaakt worden doordat je slecht bent in timemanagement. Het goede nieuws is dat er een aantal stappen zijn waarmee jij beter kan worden in het verdelen van je tijd. Hier vind je 8 simpele stappen waarmee je dat kan doen.

1 - Erken dat je een probleem hebt

Erkennen dat je slecht bent in het indelen van je tijd, en dat het problemen veroorzaakt is de eerste stap van het aanpassen van je gedrag. Het is normaal om een keer te laat te zijn op werk of voor een feestje, maar het hoort niet dagelijks of wekelijks te gebeuren. Als dit wel zo is, dan is het tijd om te beseffen dat je een probleem hebt.


2 - Kies Voor Verandering

Bewust zijn van je probleem is belangrijk, maar er naar handelen is nog belangrijker. Het is belangrijk om doelen voor jezelf te stellen, deze zullen je helpen gemotiveerd te blijven. Voorbeelden van doelen kunnen zijn: Een hele maand niet te laat komen op werk, of een maand lang op tijd thuis zijn voor het eten.

 

3 - Blijf Bij Je Doelen

Het stellen van een aantal timemanagement doelen is goed, maar het is ook belangrijk om niet op te geven bij tegenslagen. Doelen stellen is heel belangrijk, maar simpelweg niet genoeg. Je mag niet zomaar opgeven. Raak niet gedemotiveerd wanneer een doel niet gehaald wordt. Zorg dat je doelen realistisch zijn maar blijf wel jezelf uitdagen.

 

4 - Maak Dagelijkse Takenlijsten

Het maken van een takenlijst is een goede manier om je tijd in te delen. Het is zelfs een van de makkelijkste timemanagement technieken. Stel vast wat er per dag gedaan moet worden en orden ze op basis van wat het belangrijkste is.

 

5 - Maak Gebruik Van Management Tools

Effectief omgaan me je tijd is belangrijk, maar het kan erg lastig zijn voor sommige mensen, zeker in het begin. Wanneer jij zo iemand bent, overweeg dan om hulpmiddelen te gebruiken. Er is veel software beschikbaar die je op je telefoon of pc kan zetten die al veel mensen heeft geholpen met hun timemanagement.

 

6 - Leer Nee Te Zeggen

Natuurlijk kun je niet altijd overal nee op zeggen. Sommige dingen moet je gewoon doen, zoals project op werk of een taak thuis. Probeer niet meer te beloven dan dat je kan leveren. Als het echt moet, vraag dan om hulp. Huur een schoonmaker in, of vraag of een collega je kan helpen.

 

7 - Wordt Georganiseerd

Georganiseerd zijn is de sleutel om consistent te zijn in je timemanagement. Wanneer je niet georganiseerd bent is het waarschijnlijk dat je een hoop tijd verspilt. Je kan op werk bijvoorbeeld veel tijd kwijt zijn aan het zoeken in slordige mappen of e-mailboxen naar de juiste documenten. Hetzelfde geld ook thuis. Wanneer je ongeorganiseerd bent, verspil je een hoop tijd aan het zoeken naar je bril of je sleutels.

8 - Overweeg Professionele Hulp

Zoals al eerder aangegeven in punt 6, vraag om hulp als je er niet uit komt. Dit valt ook breder te trekken naar hulp zoeken in timemanagement. Er zijn mensen en bedrijven die gespecialiseerd zijn in anderen leren hoe zij beter om kunnen gaan met hun tijd en beter georganiseerd kunnen zijn.

Ben jij een vastgelopen MKB-er en ervaar je een constante tijdsdruk?
Ontdek hoe je door middel van software minder stress kan garanderen.
Meld je nu aan voor een gratis 30-minuten advies gesprek.

Ontdek wie we zijn en waar we voor staan
Begin met jouw online wereld en verover hem
Het is tijd om je dromen waar te maken en je niet meer bezig te houden met onnodige taken
Wil je iets weten, neem dan gelijk contact op