Algemene uitleg termen

Wat is nou wat en hoe werken bepaalde zaken

Agile werkmethodes

Een Agile werkmethode omschrijft een werkmethode waarin een project in verschillende kleinere fases worden verdeeld. Deze fases worden sprints genoemd. Het gebruik maken van een agile werkmethode zorgt ervoor dat een project overzichtelijk blijft en voortgang duidelijk bijgehouden kan worden.

API

De term API staat voor “Application Programming Interface” is een tool waarmee je twee of meer applicaties, platformen of software met elkaar kan laten communiceren. Dit maakt het makkelijk om automatiseringen tussen jouw favoriete digitale diensten aan te brengen.

Maatwerk ontwikkeling

Bij maatwerk ontwikkeling luisteren wij volledig naar jouw wensen voor jouw project. Door Middel van een plan op maat zullen wij jouw project uitwerken tot een succes. Bij maatwerk ontwikkeling sta jij centraal.

MVP

Een MVP is een eerste simpele uitvoering van een product waarin de toegevoegde waarde van het product duidelijk naar voren komt. Een MVP wordt gemaakt met als doel om het product sneller te kunnen implementeren, klanten aan te trekken en om het product goed af te stemmen op de markt. Een Minimum Viable Product kan gezien worden als het startpunt van de ontwikkeling van een nieuw product.

PWA (progressive web app)

Een PWA is een type web app dat ontwikkelt is met moderne technologie om zo gebruik te maken van de beste functies van zowel een website als app. Een PWA wordt gebruikt in een browser, maar kan ook gedownload worden, offline gebruikt worden en kan op elk type apparaat gebruikt worden.

Scale-ups

Een scale-up is een bedrijf dat in een specifieke fase zit, in deze fase is een bedrijf erg hard aan het opschalen. Het doel van een scale-up is om sterk te groeien, zonder dat het bedrijf veranderd.

Softwarebedrijf

Een softwarebedrijf is een bedrijf dat diensten levert die te maken hebben met software. Dit kan inhouden dat ze software ontwikkelen, uitgeven of distribueren. Wij – MMC IT Solutions – zijn ook een softwarebedrijf.

Start-ups

Een start-up is een nieuw bedrijf dat recentelijk is begonnen en zich nog in de opstartfase bevindt.

UI Design

UI design is een afkorting voor de Engelse term: “User Interface Design”. UI design gaat over het ontwerpen van gebruikersinterfaces voor websites, apps of andere digitale producten die gebruik maken van een interface. UI design wordt gedaan aan de hand van een onderzoek, analyse van de gebruikers en prototypes. Het doel is om een interface design te ontwerpen dat uitstekend werkt voor de beoogde doelgroep.

UX Design

UX design is een afkorting voor de Engelse term: “User Experience Design”. UX design gaat over het proces waarin ontwerpen worden gemaakt voor producten of websites op vlak gebruikerservaring. Deze ontwerpen worden vaak gemaakt aan de hand van bewezen strategieën, getest en worden door middel van iteraties verbeterd.

Webapplicatie

Een webapplicatie is een programma dat op een webserver draait. Een webapplicatie kan via een webbrowser met internetverbinding worden gebruikt.

Website

Een website is een online collectie van pagina’s die samen een vertegenwoordiging vormen van een persoon of organisatie. Het doel van een website is het delen van informatie en het verkopen van diensten en/of producten.

Webshop

Een webshop is een website waarop goederen en diensten aangeschaft kunnen worden.

WordPress

WordPress is een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS). De software kan  gedownload worden op een webserver en gebruikt worden om een website te ontwikkelen aan de hand van een makkelijk te gebruiken systeem.